Ingefärsplommon...så här i Plommontider


Igår var jag hos mamma och på vägen hem passade jag på att palla lite bilder samt 3 st (endast tre ;) mycket välsmakande plommon från samma källa som bilden.
Dessa 3 plommon inmundigades på stående fot så tyvärr har jag inte i dagsläget den fulla pott som krävs för att tillreda denna gastronomiska efterrätt som jag bjuder på nedan. Men det finns ju plommon kvar eftersom jag långt ifrån tog alla.
Denna välsmakande rätt smakar mycket av Jul så jag brukar frysa plommonen i urkärnade halvor och ta fram då stjärnor och ljus pryder våra hem. Varsegod, här är receptet...

Ingridienser:
8 hg plommon
80gr rumsvarmt smör
1dl farinsocker
1msk vanilj
0.5 tsk ingefära
0.5 tsk mald kryddnejlika
0.5 msk kanel
1 tvättad citronGör så här:
smöra en form
halvera och urkärna plommonen
lägg med skalet neråt i formen
rör samman smör och kryddor samt skal o saft från citronen och
klicka över plommon
grädda i 30 min i 225gr


Denna varma kompott serveras bäst med äkta vaniljglass (sån där med svarta prickar i och lite kallt ris. Det sista låter kanske underligt men tro mej (jag är mycket kräsen när det gäller efterrätter) det passar utmärkt.


Låt dej väl smaka


ps. Kom ihåg att berätta vad du tyckte om du tillagar detta någon gång ds.

Andra bloggar om: , , , ,

11 kommentarer:

 1. Hej igen! Får man stiga in i kokvrån ett slag. Ska inte stanna länge. Bara säga några ord.
  Säger Man fortfarande "palla" Det var ett ord som försvunnit.
  Fy dig! Har du glömt vad har smidit om min bror när han hade pallat?
  Sen varför har du inte mailat klätterbilden till mig.
  Kram på dig mitt Trolltyg!

  SvaraRadera
 2. Det här är egentligen ett svar till smeden:
  Trolltyget får palla HUR mycket hon vill av mina plommon... nu var hon faktiskt så väluppfostrad, så hon tog bara 3 ynkans plommon TROTS att det var på MITT träd....fniss.. och det är nästan FÖR väluppfostrat!!

  SvaraRadera
 3. Ingefära, jag gillar allt med ingefära. Ska springa iväg och palla några plommon för att sedan testa ditt recept.

  SvaraRadera
 4. Hm smyger förbi tassandes i skymningen o pallar några plommon jag med. Tyst o försitigt så jag inte ramlar ner o slår i mitt lilla huvud. ;) Mmm mums tittar mig omkring o ndrar var man kan spotta ut kärnorna utan att det syna att jag varit i farten... Hm äh stoppar dem i fickan o slänger dem när jag e hemma.
  Väl hemma inser jag att det inte var en lyckad idé. Mina fickor e alldeles kladdiga, det var straffet för att jag pallade. ;)

  SvaraRadera
 5. Ha ha Faur... där fick du svar på tal från G-T. Vad menar du med klätterbild?

  G-T... så söt som ett plommon, vad annars! Men inte trodde jag att jag någonsin skulle bli kallad väluppfostrad - inte av dej iaf.

  Sabina... Lycka till, akta så du inte fastnar bland grenarna.

  HA...Pieces... jag både såg och hörde dej, ta på dej ullsockar nästa gång.

  Ha en fortsatt skön höst

  SvaraRadera
 6. Skit oxå:( De var väl när den där grenen höll på att brytas av. Jösses tyckte jag skende iväg så snabbt.

  SvaraRadera
 7. Pieces and dreams... Aha, Det var nog Gerda-Thyra satt satt längst upp hopkrupen och skakade bort alla pallare ;) Däför fick jag bara med mej 3 st

  SvaraRadera
 8. Vad tror du. Ska vi chansa ikväll o se om hon sitter där? Vi kanske får fler denna gång o nu ska jag inte plocka kärnonra i fickorna i alla fall. Väntar med att börja äta till jag kommer hem;)
  Men om vi e två kan en hålla utkik;)

  SvaraRadera
 9. Pieces and dreams...*S* Jo d, om d hänger med ut i detta regn så... så är väl inte jag sämre. Men ta på dej galoscherna ;)

  SvaraRadera
 10. HA..... DÄR KOM JAG ALLT PÅ ER!!!!!!

  VILKA SMÅ FULINGAR NI ÄR... STRYKA OMKRING PÅ DETTA SÄTTET BAKOM MIN RYGG OCH STJÄLA MINA GODA PLOMMON...!! ATT NI BARA VÅGAR.... PASSA ER SÅ JAG INTE ANVÄNDER MIG AV MINA STARKASTE HÄXKRAFTER... ELLER ÄNNU VÄRRE: TILLVERKAR VOODOO-DOCKOR OCH UTFÖR DE ALLRA HEMSKASTE RITUALER NI KAN TÄNKA ER.... Qhhh Ohh

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...