90% rävgift blir till godis

Fick för mej häromdagen att jag ville ha lite god choklad... köp en med hög procent sa jag till kära maken då han stack iväg för att inhandla en dylik till mej. Som tur var så köpte han två sorter, för min besvikelse var stor då jag tog ett bett av den på bilden inhandlade "godsak"
Den blev liggande men då sötsuget som oftast återkommer med jämna mellanrum vandrade min blick då och då åt dess håll. Men nä... fy vad torrt och beskt det var.
Så häromkvällen satt maken och mumsade på en apelsin och han sträckte över några klyftor till mej. Eftersom apelsin och choklad är sååå gott tog jag givetvis en bit av 90 procentaren tillsammans med en klyfta... 
... och yes! det blev plötsligt godis. Och nyttigt sådant dessutom.

Numera kör jag en annan variant, Några apelsinklyftor och en bit 90% choklad på ett fat och så in i micron 20 sekunder... Mmmmmm
"Tänk på pocenten Helge"

11 kommentarer:

  1. Aha... det måste jag prova!

    SvaraRadera
  2. Nina,
    visst... inget märkvärdigt recept men enkelt... eller hur?

    SvaraRadera
  3. JO... nog är den lite sötare och mumsigare chokladen godare... FÖR hög procentsats är inte så där värst gott precis.
    Tur att det går att "linda in" den...!

    SvaraRadera
  4. Stolta kompisen,
    Du har fattat poängen... här tar vi allt i sin linda, hihi

    SvaraRadera
  5. Hej! Här är länken! http://fialoppansblogg.blogspot.com/2010/01/tva-utlovade-recept.html

    SvaraRadera
  6. Hihi.. mörk choklad är en sån vanesak.. börja på 70, sen 80, sen 85-86, 90, 99..

    Flickorna Kanold har en fransk 99%, Michel, som är bitter men riktigt god och inte lika surigt torr som Lindten..

    Prova Marabou Premium 70 % med mint eller hallon:)

    SvaraRadera
  7. Nä, vad jag vet så vaknar jag varje morgon i Sundsvall... inte Partille.

    SvaraRadera
  8. När godisbehovet sätter in är det svårt att bli nöjd med hög kakaohalt, en mjölkchoklad med dajm hjälper bra, men inte för ofta förstås. Bra att ditt tips hjälpte dej just då.

    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  9. Hej Marlene. ja det är trist när den är så där torr och liksom besk men med frukt till så smakar det bättre men det får vara söt frukt då. men fylld choklad som man köper du vet så där styckvis i butiken den blir aldrig liggandes hemma hos mig jag lovar

    SvaraRadera
  10. Monica,
    nja, jag har ätit både 60 och 70, men där gick tydligen min gräns. Förutom ihop med den söta apelsinen då. Kanske prövar jag nån av denra du föreslår men inte med frukt i (det värsta jag vet) ja,ja jag vet... kräsen *fniss*

    Elin,
    det är nog sockret man vill åt, delvis.. när suget kommer. Dajm är gott... för gott.

    Johanna,
    jag vet *fniss*

    Filifjonkan,
    ja det var en besvikelse... köpte även en gång sån där dyr valhorna, inte speciellt god den heller. Men det finns ju massor av Mmmmmmmmarbabou istället och annan "vanlig" choklad som är försvinnande god som du säger. Kramis

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...