Pannacotta utöver det vanliga


Köpte en flaska Drambuie förra julen då jag hörde ett äggtoddy recept smaksatt med denna alkoholhaltiga dryck... men ack så äckligt det blev och därmed blev flaskan också stående i hyllan. Men en dag så återkom ett minne om att denna dryck är väldigt god tillsammans med kaffe så varför inte hitt på nåt. 

Jag täckte en form med fingerbiscuits och blötte upp dem med drumbuien. Sedan kokade jag upp 5 dl grädde, och 1/2 dl socker smaksatt med lite äkta vanilj samt 4 msk kakao. Lät det koka 2 min som man sig bör. Innan dess lade jag 2 1/2 gelatinblad i kallt vatten så när grädden kokat färdigt var det bara att ta av grytan från plattan, krama ur gelatinet och blanda ihop. Och så hälla allt över biscuiterna och så shyss in i kylen nån timme eller två.

Ett litet problem uppstod när grädden hälldes på... biscuiterna flöt hela tiden upp till ytan så det blev inte så vackert när jag sedan dekorerade med jordgubbar, myntablad och kaffepulver. Men ack så gott.

Nu har jag hittat en annan variant... som synes ovan, med samma ingredienser och tillvägagångssätt men i portionsglas istället. Inte blev det mindre gott inte. 

ps. anledningen till den lite mindre mängden gelatin är att kakao är uttorkande och det blir lätt för stabbigt om man tar 3 hela blad ds.

Tycker du detta låter gott och gärna provar vore det kul med en liten kommentar där du berättade hur det gick... du kanske struntar i drambuien eller väljer nå'n annan dryck, t.ex rom. Som sagt... en kommentar gör mej glad.- Kör försiktigt -


4 kommentarer:

 1. Gå in under
  Utforma
  Layout
  Blogginlägg
  kommer upp ny ruta skriv i Reaktioner
  Där kan du fixa "like button"
  och ogillknapp

  SvaraRadera
 2. Tack Lotta... funkar tyvärr inte på mina bloggar, har ställt in detta men raden visar sig inte :)

  SvaraRadera
 3. Det är det Hannele, men tror jag hittade en bra balans med dessa mått ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...