Bästa välmörade Påska-Lammet

Som vår vana trogen trotsade vi kylan och grillade lamm ute... men i år blev det ändå lite annorlunda. 

Dels så hade vi två sorters lamm. Ett svenskt kravmärkt och det vanliga Nya Zeeländska. Trodde nog det kravmärkta svenska skulle slå det ordinarie men icke, det smakade knappt lamm över huvudtaget... inte ens kofta som det vanliga svenska lammet brukar göra (vilket är anledningen till att vi slutade köpa det för flera år sedan), så nu VET VI! 

Hur som den andra förändringen var att vi gjorde Souvlakis eller grillpinnar om du vill kalla det så med lite goda tillbehör. Köttet var ju så klart marinerat med citron, olivolja, salt och rikligt med oregano. Vitlöken skippade vi eftersom vi hade en stark tsatsiki till.

Så... nu kommer jag till sist med det som jag vill dela med mig: hur får man ett riktigt välmörat kött...

En vanlig marinad kan inte i sig själv möra köttet, det ger bara lite extra god smak. Vill du ha ett riktigt mört kött ska du lägga ananas i marinaden. Väljer du bitar av ananas får du vara försiktig så det inte ligger mer än ett dygn, annars kan du använda bara juisen. Det har att göra med enzymer som bryter ner bindväven i köttet. Samma sak gäller även papaya och kiwi men kostar lite mer.  Testa... jag lovar det blir supergott och mört.3 kommentarer:

 1. Tack för tipset med marinaden!
  Detta ska jag testa.

  SvaraRadera
 2. Hmmm..
  Det svenska lammet..
  Var det färskt, alltså slaktat nyligen?
  Jag tänker på att "man blir vad man äter", och höstslaktade svnska lamm måste vara lika de frusna från andra sidan planten......

  SvaraRadera
 3. Hej Thomas,
  Bägge lammen var frysta, det ena en stek och det svenska iofs grytbitar men vi äter ju lamm flera gånger per år och framförallt till påsk. För många år sedan köpte vi ett helt svenskt färskt lamm från saluhallen och vi sa aldrig mer... det nya zealändska frysta hela lammet är tusen gånger bättre. Varför?... haar ingen aning...
  Men om du kan förklara varför frysta grekiska räkor (köpta i grekland) smakar tusen ggr mer än svenska färska så kanske vi är nåt på spåret ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...