Det svåraste med LCHF - brödet


Sedan jag började med LCHF har det svåraste varit att avstå från brödet (om jag undantar mjölken förstås). Jag har testat det ena efter det andra... sesambröd, oopsies och en del grövre sorter med nötter och annat. De tre nyss uppräknade har väl varit någorlunda okej men inget jag orkat med i längden. 
Så fick jag en dag det underbaraste recept på knäckebröd där man kunde byta ut hälften av mjölet mot mandelmjöl för att sänka kolhydrathalten... mmmm, underbart goda men tyvärr fortfarande för mycket kolhydrater och dessutom ganska dyra.

Så häromdagen bestämde jag mig för att testa om det skulle funka att modifiera receptet lite grann. Sagt och gjort och för en gångs skull provtestade jag först med att steka en bit i stekpannan och sen schyss in i ugnen... resultatet ser du ovan :) Vill du ha receptet?... det kommer här nedan ;)

Ingredienser:

2 dl riven ost
1 dl  solroskärnor
0,5 dl krossade linfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl  kokande vatten
1 msk fiberhusk
1 ägg

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en bunke med undantag av ägget.
Låt vila 10 min och tillsätt ägget, blanda väl.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på bakplåt, gärna med hjälp av en slickepott.
Gör brödet lättare att bryta genom att skära lagom stora rutor med en pizzaslicer eller en kniv.
Strö över lite flingsalt innan du sätter in plåten i ugnen.
Grädda på 150 grader i 55-60 minuter beroende på om du vill ha normalgräddat eller brungräddat.
Bryt och låt kallna på ett galler. Ät gärna med riktigt smör och en god ost! 

~Smaklig spis~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...