Inte vill man att köttet ska smaka fisk


Stekt fisk är gott men ack så svårt att få bort fisk-lukten/smaken från stekpannan... trodde du ja, men med en citron till hands går det ganska lätt. Gnid in citronen ordentligt på den rengjorda pannan och värm upp på platttan, efter en stund är det bara att skölja av och vips är lukt och smak borta. För inte vill man att kotletterna senare ska smaka torsk inte ;)

Ett annat litet väl beprövat tips efter att man skurit lök och inte vill att bröd eller goda bullar ska smaka därefter är att skölja både kniv och skärbräda i omväxlande kallt och varmt vatten några gånger... funkar bra med stekpannan också om man stekt löken.

Annars kan man göra som vi gjorde... köpa 2 olika stekpannor en till fisk och en till kött, men vad hjälper det om man hela tiden glömmer vilken som är vilken och dessutom alltför många i hushållet som hos oss vilket innebar att idag fick jag äta omelett med lax-touch.


~Så kan det gå när inte haspen är på~



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...