Åh gud så gott - zucchiniplättar...


Eller squash-plättar som dom kallas på 56kilo.se där jag hittade receptet.

Det finns vissa saker jag saknar sedan vi övergått till att undvika snabba kolhydrater, speciellt då det där lite extra på fredag eller lördagkvällen. Typ formbröd grillade i ugn med vitlöksmör och till detta räkor, cremefraise och avocado (den kom tyvärr inte med i bild) eller langos med gräddfil, stenbitsrom och lite rödlök. 

Dessa plättar som jag gjorde igår med ovan nämnda tillbehör smakade t.o.m godare. Mmmm, fredagsmyset räddat :) och så kallas fredag den 13:e för otursdag?

till ca 4 portioner behöver du:
1 squash
1 ägg
1 dl riven ost
3/4 msk fiberhusk
salt 
vitlökspulver

gör sedan så här:
Riv squashen grovt och lägg i durkslag, salta lite och låt dra en stund. Krama ur vätskan ur squashen så gott det går.

Vispa ägg och blanda ner squashen och riven ost och fiberhusk. Låt stå en stund. Stek sedan i kokosfett och lite grekisk olivolja (för den goda saken eller smakens skull) på medelstark värme tills plättarna fått fin färg och pudra dem med vitlökspulver.



~Lätt som en plätt~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...