Squash till lunch idag


Dagens lunch blev en mix av 2 olika sätt att äta squash (fick ju squash över efter fredagens squash-plättar). Min man brukar steka centimetertjocka skivor av squash eller aubergin vända i vetemjöl, sedan pressa vitlök och stänka balsamvinäger över alltihop... supergott! Men så är det ju det här med mjölet...  
Det finns ett lchf-recept på zucchini-crisp som jag testat (receptet finns här, supergoda men bökiga att tillaga) Så jag gjorde så här idag:

Skar centimetertunna skivor och kokade upp lätt i saltat vatten. Lät dom rinna av i ett durkslag. Sedan vände jag dom först i ett uppvipat ägg med lite creme fraise, sen i en blandning av mandelmjöl och riven pamersan (ju mer pamersan destu godare) Stekte sakta på 2:an tills de fått fin färg på båda sidor och var genomstekta. Saltade och vitlös-pulvrade rejält medan de fortfarande låg i pannan. Så upp på fatet och skvätte balsamvinäger på hela härligheten. Till slut serverade jag detta med en god tomat och lite rucolasallad. 


~det är bara fantasin som sätter gränser~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...