Såpa - nästan det enda som behövs


Blänkande kök utan repor får jag med såpa. Den härliga yta det blir om man använder Såpa och en kökssvamp på diskbänken och i diskhon och även på allt annat rostfritt material i köket kan inte mätas med nåt annat. På diskbänk o i diskho får man gnida lite men på kakel och annat rostfritt är det bara att skumma upp såpan och dutta på, torka rent (helst med en microtrasa) eller skölj av. Det fungerar även på allt sanitetsporslin liksom kranarna i badrum/dusch, för att inte prata om badrumskaklet och badkaret.

Förutom att göra rent så har såpan egenskapen att lägga sej som en skyddande yta och gör att upplevelsen av alldeleles nytt infinner sig då vatten spolas på det och alldeles blankt och fint blir det, dessutom håller det ny smuts lite på avstånd också.

Egentligen inser jag att  nu när jag skriver så är Såpa  nästan det enda rengöringsmedel jag har hemma förutom disk- och tvättmedel. För dess bra egenskaper fungerar ju nästan även på alla golvytor. Med undantag av parkett. Vill du få fina parkettgolv utan ränder är det bättre med lite sköljmedel när du fukttorkar dom.

Att det sedan luktar så gott gör den ju inte mindre värd. Som ugnsrengöring och även på spisen är den suverän, jag sprider ut lite såpa på ytorna och sätter på alla plattor och ugnen och låter det bli ordentligt varmt, sedan är det nästan bara att torka av, det lilla som sitter lite igengrott kvar försvinner snabbt med en kökssvamp.

Snart dags för Julstädning tror jag... iaf när jag tittar ut och ser alla ljusslingor på balkonger runt omkring

~ Det är med idéer som med små barn
Man tycker bäst om sina egna 
~
moa martinsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...