Blomkål - så mycket bättre


I fortsättningen kommer jag tillaga blomkålen i ugnen - det blir så mycket godare. Du får en fast knaprig blomkål som du till och med kan skära upp i snygga köttiga skivor.
Så här gjorde jag första gången: Jag skar först ner "foten" så att jag fick med blasten runt om och placerade huvudet i en eldfast förm. Sedan penslade jag rikligt med smör över det hela (lät det riktigt rinna in i alla "hålor". Fram med saltkvarnen med chilliflingor och himalayasalt och vred några varv. In i ugnen på 200 grader i knappt 1 timme (titta till den i slutet så den inte bränns.

Nästa gång gjorde jag en mer grekisk-inpirerad variant (på makens begäran) och valde att ringla rejält med olivolja över kålen med pressad citron över tillsammans med flingsalt... kan bara säga att det blev gudomligt gott, faktiskt bättre än första varianten. Citron, olivolja och blomkål gifter sig (haha, nu använde jag det uttryck jag igentligen hatar... men dom gör verkligen det. Så välkommen på brölopp  ;)

Har man inte en hel timma till förfogande kan man skiva upp blomkålshuvudet i 1-1 1/2 centimeter tjocka skivor och lägga upp på ugnsplåt istället. Då är dom klara på ca 15 min i 225 grader

Vad gäller kryddning är det nu bara fantasin som fattas... varför inte krydda med curry till en kyckling, ja du kan säkert själv hitta de smaker du gillar. Berätta gärna i en kommentar dina favoritsmaker  :)

~ Ingen dör av att äta ~
Tatariskt ordspråk 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...