Gammeldags sill till Jul


För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit. Denna variant av sill blev en överraskning, den var supergod, mild och len både i smak och konsistens. Så nu står den alltid på vårt julbord då det visade sig att fler "icke-sill-älskare" också åt denna med förtjusning.

Så här enkelt gör du den: 

Blanda ihop
1 dl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 bit purjolök ca 10 cm
1-2 msk hackad dill

till sist lägg i 
2 burk matjesill 400 gr
skuren centimeter-breda strimlor 


~ Att kalla sill för fisk är att lura folk ~
Ordspråk från Norge
, intressant, , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut, ska jag göra nästa jul.. eller varför inte påsk, ha en god fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En god fortsättning önskar jag även dej. Visst passar denna sill även till påsk. En rekommendation bara, se till att använd en GOD sill. Vi försökte hålla lite i plånboken i år och köpte en liten billigare sill och tyvärr blev det hela inte alls så gott som det brukar. snålhetet bedrar som man brukar säga... och några kronor mer gör stor skillnad :) Titta gärna in igen och berätta hur DIN sill blev :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...