Ljummen broccoli-blomkåls-sallad

En otroligt härlig sallad som även fungerar så här i vintertid. Fick receptet på facebook av en god vän från USA. Senapen och det röda vinet har jag själv lagt till bland ingredienserna för att ge det hela ytterligare touch. Däremot uteslöt jag den dl socker som receptet innehöll för jag tyckte det var helt onödigt. Vill man kan man ju ta lite socker för smakens skull, men jag avstår med glädje.

1 broccoli
1 blomkålshuvud
2 msk smör
2 dl majonäs
2 dl gräddfil
2 dl riven cheddarost
1/2 tsk dijonsenap
2 msk rött vin (kan uteslutas)
knapp 1/2 tsk salt
280 gr bacon (2 pak)

Dela broccoli och blomkål i mindre bitar och lägg i en gryta med smör. Tillsätt lite vatten och ångkoka under lock till al´dente (lagom mjuka med tuggmotstånd, ca 5-7min)

Stek baconen knaprig (eller tillaga den i ugnen som jag beskriver här) och dela i mindre bitar.

Blanda till en krämig dressing av majonäs, gräddfil, senap, vin och lite salt.

Lägg broccoli-blomkålsmixen i en skål och tillsätt dressingen. Blanda väl för att täcka grönsakerna.

Rör ner ost och den knaperstekta baconen, Spara lite av osten och lägg överst på salladen innan du serverar.


norskt ordspråk
, intressant, , , , , , ,









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...