Ouzo med smak av hallon och chokladBlev lite sugen häromdagen på en drink... men det enda som fanns i skåpet var en flaska Ouzo. Ouzo och Pernod vet jag funkar med apelsin juice men faller mig inte så väldans i smaken. Däremot vet jag att lakrits, hallon och choklad är en väldigt god smaksammansättning. Så varför inte pröva nåt nytt.

Först gjorde jag en egen cacaosirap (finns iofs att köpa färdig men hemmagjord är betydligt godare)

1 dl vatten, 1 dl socker, 1 msk cacao kokas ihop tills den blir lite simmig (ca 1 min)

Sedan blandade jag efter måtten nedan, vill man göra den lite festligare blandar man ut hallonsaften med lite bubbelvatten istället för vatten, eller om man har en sodastreamer använder man den. Bör serveras väl kyld eller med nå'n isbit allt efter tycke och smak. Skål!

4 cl ouzo
4-5 cl cacaosirap
1 dl hallonsaft


~~~~~~~~
Gilbert Keith Chesterton

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...