Ungsbakad lax på en bädd av haricots verts

Dagens middag blev en succé där jag testade lite olika smaker, var lite osäker på hur fetaost och pepparrot skulle göra sig tillsammans... perfekt visade det sig. Båda är ju dessutom otroligt goda just till lax. Den strimlade moroten valde jag för att tillföra lite sötma till det hela. Anrättningen skulle göra sig väldigt bra till pressad potatis men eftersom jag vill hålla kolhydratsintaget lite lågt så fick det räcka med ett konstaterande.  Här följer mitt eget-skapade recept om du vill testa.

600 g laxfilé
400 g haricots verts
3 msk ströbröd
500 g rumstempererat smör
1 st riven pepparrot
1 msk dijonsenap
1 mindre morot
100 g fetaost
1/2 citron
Salt
Olivolja

Stek haricots verts och strödröd i olivolja i ca 5 min. Vänd då och då så det inte bränns. Sänk värmen vid behov. Lägg över i en ungsfast form.

Strimla moroten med en potatiskalare jämt över det hela.

Smula fetaosten grovt och fördela över ovanstående.

Skär laxfilén i ca 2 cm tjocka skivor och lägg ovanpå. Salta (gärna några varv med saltkvarnen)

Rör smör med riven pepparrot och dijonsenap och bred ut över laxen. Pressa 1 halv citron över det hela och tillaga i ugn ca 10 min på 225 gr

~ Bra kock reder sig själv ~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...