Saftigaste sockerkakan med "hemlig" ingrediens


En dag i sommras blev jag bjuden på den underbaraste, saftigaste, gyllengula sockerkaka jag någonsin ätit av en god granne på landet. Sockerkaka kan ju ibland bli lätt torr och i värsta fall smaka  lite för mycket av ägg... inte en chans med denna. När jag säger att det var den godaste jag nånsin ätit så överdriver jag inte men allt handlade inte bara om grundreceptet utan om den lilla "hemliga" ingrediens som hon tillsatte. Första gången jag själv gjorde kakan blev den inte lika god som hennes för jag glömde bort den lilla smakförhöjaren... alla som jag sedan serverat den till har höjt den till skyarna utan att kunna lista ut vad som ger den speciella smaken och nu har jag bestämt mig för att avslöja hemligheten och samtidigt dela med mig av receptet... så varsegod

Det här behöver du:

Bottnar
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1/2 tsk gurkmeja (vem kunde tro det)
1 dl kokande vatten

Fyllning/Glasyr
125 gr smör
1 dl mjölk
2 msk vaniljsocker

Garnering:
florsocker 

Så här gör du:

sätt ugnen på 175 gr
vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och häll i det kokande vattnet
Häll smeten i en smörad bröad kakform
Grädda 30 min
låt sedan vila i 10 min och dela den i 2 bottnar

Koka under tiden smör och mjölk i 2 min
tillsätt vaniljsocker

Häll glasyren över bottnarna och lägg samman dom. Pudra med florsocker över kakan

ps. Chokladspetsen ovanpå kakan var bara nåt jag fick för mig att prova efter att ha sett filmen som du hittar genom att klicka här  :) 

~~~~~~~
Om jag skulle berätta för dig hur
mycket jag suktat efter en sån här, 

så skulle jag inte få tid att äta upp den.
Douglas Adams (1952-2001)

, intressant, , , , Läs , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...