Lövbiffsrulle med philadelfiaost

Igår var det maken och sonen som stod för middagsmaten. Som alltid när sonen lagar mat blir det en otrolig balans i rätten. Philadelfiaosten sög upp köttsaften vilket gav en underbar smak tillsammans med den al dente stekta sparrisen. Till dessa rullar serverade han en rotfruktsgratäng och en mixad sallad med grönkål, grönkålen till rotfrukterna blev otroligt gott. Jag var ju bara tvungen att äta lite även av gratängen trots att det bästa är att låta bli om man vill undvika kolhydrater. Tomaten "stekte" han lätt upp i köttsaften som fanns kvar i stekpannan och så lite olivolja ringlad över allt innan det kom på bordet. 

Till rullarna behövdes:
8 st lövbiffar av stor storlek
100 g philadelfiaost
smör (att steka i)
grovmalen salt och peppar

Så här gjorde dom:
Dela lövbiffarna i hälften och bred osten över några varv med salt och pepparkvarnen. Rulla ihop dom och stek dom några minuter tills de fått fin stekyta medans du vänder dom på alla sidor i stekpannan. Till slut några varv med salt och pepparkvarnen över och dom är färdiga.


~  för mycket av det goda kan vara underbart ~
, intressant, , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...