Blomkålsgratäng med knaprig salami



Ibland är det enklaste gott nog.. men i det här fallet var det bättre än så, utan tvekan.  Så smakfullt på en halvtimme med några enkla ingredienser. Tyvärr ger inte bilder på gratäng rättvisa åt smaken, så det hade varit kul med ett "doft-foto" Men det går ju inte så du får lita på mitt ord om du blir nyfiken på denna rätt.

Du behöver:
1 stort blomkålshuvud
80 g skivad pepparsalami
1 dl gratängost
6 soltorkade tomater
3 msk grädde
olivolja

Så här gör du:
Stek salamin i olivolja tills den släppt sitt fett och blivit knaprig.
Lägg den i en ugnsäker form.
Dela upp blomkålen i mindre buketter och bryn i oljan från salamin. Låt eftersteka under lock tills den är al dente. Blanda ihop det lätt med salamin i ugnsformen. Slå på grädden och fördela osten över alltihop. Dela tomaterna i mindre bitar och sprid ut över gratängen.
Gratinera i ugn tills gyllenbrun på 225 gr ca 10 min.

Ät och njut :)

"Man blir bara rynkig av att banta. 
Det är bättre att hålla skinnet spänt"
Gunilla Dahlgren
, intressant, , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...