Het morots-salsa en underbar grill/dippsås


Min man klagar ofta på att jag vill ha sås till allt.. och Ja, för såsen är ju pricken över i vid varje maträtt säger jag som gladeligen slickar både tallrik och bytta för att få i mig det där sista ;) 

Så när jag såg ett tv-program där en morotssås tillagades måste jag ju testa. Detta är alltså min variant som blev supergod, påminner lite om ajvar relish.  

Nu är det vår och grillkvällarna på ingång och ett bord eller filt med många olika dippar att välja mellan blir succé och framför allt en så här färgglad variant. 

Denna sats räcker till ca 6 portioner. Den totala tillagningstiden är 1 timme men arbetstiden är bara några minuter.

Ingredienser:
8 st morötter
1 st stor röd paprika
2 msk rödvinsvinäger
1-2 tsk het chilisås röksmak
1 tsk paprikapulver
2 dl rumstempererad olivolja
½ tsk havssalt

Gör så här: 
Sätt ugnen på 150
Skrubba eller skala morötterna och dela i mindre bitar.
Skär parikan i munstora bitar.
Vänd morot och paprika i lite olja och baka i ugn i 45 minuter.
Lägg morötterna och paprikan i en mixer och mixa på högsta hastighet.
Tillsätt vinäger, chilisås och paprikapulver och strila i oljan medan det mixas till en slät dressing.  
Smaksätt med saltet.


"Man äter inte bättre än man kokar"
norskt ordspråk

, intressant, , ,  , , , , , ,  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...